Sigurnost plaćanja

Ako plaćate virmanski, prijenos novca izvodi se direktno preko vaše banke čime sigurnost ovisi o bankama. Opće je poznato da banke jako puno ulažu u sigurnost plaćanja čime je rizik takvog načina plaćanja minimalan.

Najveći rizik plaćanja je plaćanje karticom preko interneta. Ako želite plaćati karticom na našoj internet stranici https://ohunt.eu (u daljnjem tekstu: internet stranica) mi od vas tražimo unos broja kartice, unos podataka vlasnika kartice, datuma isteka kartice te kontrolnog brojana poleđini kartice.

Kako možete biti sigurni da se ti podaci neće zlorabiti? Riječ je o SSL (Secure Socket Layer) kriptografskom protokolu kojim se kriptiraju sve informacije koje se šalju našem poslužitelju i obrnuto. Da komunicirate preko SSL protokola znat ćete ako internet stranica na kojoj unosite podatke počinje s https:// i ako se negdje u prozoru vašeg preglednika nalazi znak ključa ili lokota. Kriptirani sadržaj bilo koja treća strana koja može presresti tok podataka ne može ih dešifrirati.

Svi osjetljivi podaci vezani uz platnu karticu kupca prilikom kupovine preko naše internet stranice ispunjavaju se na CorvusPay stranici koja sadrži prepoznatljivi logotip usluge te Trustwave Trusted Commerce logotip koji dokazuje posjedovanje PCI DSS Level 1 certifikata. U trenutku plaćanja na internet stranici, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži se privola kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10. U tu svrhu osobni podaci kupca (ime i prezime kupca, adresa kupca, podaci s kartice kupca) privremeno su pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o., Zagreb koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“. Pismoreklam d.o.o. ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka preko Corvus INFO d.o.o. na stranici na kojoj se odvija proces plaćanja.

Privatnost

Prilikom registracije na našu internet stranicu https://ohunt.eu (u daljnjem tekstu: internet stranica) će se od potencijalnog kupca zatražiti određene informacije, odnosno osobni podaci kao što su: ime i prezime, e-mail adresa, lozinka te naziv tvrtke i OIB za pravne osobe. Kupac potvrđuje da se slaže s obradom osobnih podataka te s Općim uvjetima korištenja oznakom kvačice i klikom na gumb “Potvrdi registraciju“.

Kupac također opcionalno bira i mogućnost primanja obavijesti o proizvodima i akcijama te newslettera koje se može otkazati u svakom trenutku.

Davanje osobnih podataka je odluka kupca, odnosno korisnika. Ako kupac, odnosno korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Kupac i korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na „Moj profil“ gdje mogu revidirati svoje osobne podatke.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na internet stranicu, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Pismoreklam d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke kupca u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe, komunikacije s kupcem te eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti našu internet stranicu. Niti jedan dio internet stranice nije dizajniran tako da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Dijeljenje osobnih podataka

Pismoreklam d.o.o. neće dijeliti osobne podatke kupca, odnosno korisnika s drugim stranama osim u slučajevima kada to zahtjeva realizaciju ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi kupca. Konkretnije, Pismoreklam d.o.o. će podijeliti osobne podatke kupca pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor u svrhu ispunjavanja narudžbe, isporuke paketa te slanja fizičke ili elektroničke pošte.

Kolačići

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o Vašem nedavnom posjetu na našoj internet stranici https://ohunt.eu (u daljnjem tekstu: internet stranica) te kako ste koristili različite dijelove naše internet stranice radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumjeli na koji način korisnici koriste našu internet stranicu.

Kako bi održavali  internet stranicu i osigurali da njezine funkcionalnost budu na očekivanoj razini, Pismoreklam d.o.o. koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice te prikazivati rezultate koji su relevantni za vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše internet stranice.

Zaštita osobnih podataka

Pismoreklam d.o.o. (u daljnjem tekstu: prodavatelj) pohranjuje osobne podatke registriranih kupaca internet stranice https://ohunt.eu (u daljnjem tekstu: internet stranica) na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja.

Kupac ili korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka, a to može učiniti zahtjevom na mail adresu webshop@ohunt.eu i podaci će biti izbrisani bez odgađanja.

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu webshop@ohunt.eu. Naravno imate i pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala kupca odnosno korisnika i prodavatelja odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka prodavatelj uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko interneta ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako prodavatelj provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s internet stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki na mjestima gdje one kao takve postoje.